O Jadranki

Jadranka Beca Fradl

je rođena 1952. godine u Dubrovniku od oca Dragutina i majke Mile koji su oboje bili umjetnici i keramičari.

1972. godine završava Školu Lončarstva u Splitu. Zanimljivo je napomenuti da je završni ispit polagala na svom lončarskom kolu (rota) u Dubrovniku.

Član je ULIPUDa Udruženja likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnika i Udruge Likovnih Umjetnika Grupa 69 iz Zagreba.

Izlagala je na 7 samostalnih i preko 50 zajedničkih izložbi. Prvi put izlaže odmah nakon škole kao mlada umjetnica i keramičarka 1972. godine na 7. tradicionalnoj izložbi dubrovačkih žena slikara. Prvu samostalnu izložbu imala je 1976. godine u Dubrovniku.

Jadranka je iznimno ponosna na svoju izložbu koja je 1976. godine održana u Štokholmu u Švedskoj. Izlagala je svoje figurine ljudi iz Konavlja.

1991. godine tijekom rata Jadranka se evakuira sa djecom, kćerkom Svjetlanom i sinom Dragutinom u Italiju gdje je u mjesnoj školi držala nastavu lončarstva. Jadranka sada živi u Italiji i Drmama.

2012. godine otvorila je Art Studio Drme u kome je pored novih radova izloženo i dosta starih radova koje je uspjela spasiti iz stare kuće u Dubrovniku.

Sa velikim žaljenjem mi kaže da je veliku keramičku peć morala prodati. Male komade sada sama peće u Drmama, a veće kod prijateljice keramičarke u Karlovcu.

Jadranka Beca Fradl izložbeJadranka Beca Fradl izložbeJadranka Beca Fradl Art Studio Drme Dingac Potomje Hrvatska Jadranka Beca Fradl Art Studio Drme Dingac Potomje Hrvatska Jadranka Beca Fradl Art Studio Drme Dingac Potomje HrvatskaJadranka Beca Fradl Art Studio Drme Dingac Potomje Hrvatska

A WordPress.com Website.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: